Friday, November 13, 2009

Tentang Anwar Ibrahim

well... terasa panas lak biler terbace brite-berita buruk dan khabar-khabar angin tentang Anwar Ibrahim...

Kalo korang nk taw ape berita buruk tu kat sini : http://www.anwaraidc.com/2009/11/anwar-ibrahim-dilantik-penasihat-ekonomi-selangor.html#more

well.. think big la people... sumer tuduhan-tuduhan yg dilemparkan memang utk org yg cetek IQ dan org yg menerimanya jgk cetek IQ..

Terus terang saya katakan, saya tidak pernah pn berjabat tangan dengan Anwar Ibrahim, mahupun bercakap dengan beliau. Tapi apa yg saya kesalkan.. tuduhan-tuduhan seperti, Anwar Ibrahim mempunyai Rm3billion, rancangan jahat Anwar, pengkhianat dll adalah tidak berasas. Tuduhan-tuduhan sebegini dilemparkan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab dan pihak-pihak yang TAKUT!!

Takut akan apa?? mereka-mereka ini takut akan kebenaran dibongkarkan bagi menjaga kepentingan politik mereka.

Kes RM3billion.
Ini tuduhan siapa?? mengapa tuduh sebegini?? apa bukti si penuduh?? wahai pembaca-pembaca yang cerdik pandai.. sudah terang lagi bersuluh tuduhan sebegini hanya bersifat sementara bagi mencemarkan imej beliau. Sekarang ada x lagi kes ini disebut-sebut. Anwar hanya menjawab dengan simple.. "siasatla kalau benar ada RM3billion".. HARAM sekor makhluk pn yg brani pegi siasat.. "berani kerana benar takut kerana salah" di sini, Anwar dah mengambil tindakan berani dengan membenarkan dirinya disiasat..

Ada menteri dituduh terlibat dalam kes pembunuhan warga monggolia tapi x berani pn bg jawapan "siasatlah saya".. ini= TAKOT KERANA SALAH!!

Kes Pengkhianat
Adui.. letih la dengan permainan budak-budak macam ni. Apa pengkhianatan yang telah dilakukan?? berapa besar impaknya?? apa buktinya?? Come On la bro/sis.. Anwar sendiri dikatakan orang melayu. Melayu mana yang sanggup gadaikan bangsanya sendiri?? Apa yang dilakukan hanyalah untuk berkongsi hasil samarata dengan semua kaum..mahupun berbeza agama.. salah ke??

Dalam Al-Quran pn ade menyebut memberi layanan yang baik dan adil kepada orang bkn Islam. Subjek ni pn saya ada belajar masa di sekolah menengah. Adil bermaksud sama rata.

siapa sebenarnya pengkhianat ?? dengan memperkenalkan pembelajaran dalam bahasa inggeris untuk matematik dan sains.. ini adalah soal bahasa.. dah termaktub dalam perlembagaan Malaysia.. Bahasa Melayu adalah bahasa kebangsaan. Tapi kalau dah sistem pembelajaran pn bahasa melayu x jadik priority macam mana nk penuhi tuntutan perlembagaan.. DEYY!! siapa y khianat deyy??? akai ada...??

oleh itu saya menyeru rakyat Malaysia utk berfikir la dengan terbuka. sebelum membuat penilaian tenteng sesuatu kenyataan, dapatkanla keterangan dari kedua-dua belah pihak. baru la adil.... kalo anda hanya menerima keterangan sebelah pihak.. anda jangan jadik rakyat malaysia.. jgn kata nk jadi rakyat malaysia, nk jadi ketua keluarga pn xboleh.........

1 comment:

  1. bro..saya nk buat teguran sikit la..adil itu lawan kepada zalim..adapun zalim itu bermaksud tidak meletakkan sesuatu pada tempatnya..maka adil itu meletakkan sesuatu pada tempatnya..adil yg bermaksud sama rata itu hanya ada pada kita org melayu..adapun maksudnya seakan2 sama..tetapi sbnrnya berbeza..tapi DSAI mmg berlaku adil!!

    PPSM????damn bullshit man!!semua ini untuk org kaya terus kaya..yg miskin dan yg tidak mampu utk faham bahasa inggeris akan terus menerus miskin dan mundur..kenapa saya berkata begitu??suka saya bertanya kamu...sejauh mana kefahaman kamu dalam pembelajaran??sedangkan ilmu yg disampaikan guru kepada muridnya tidak mungkin 100%..inikan pula berbeza bahasa..

    fikirkanlah bangsa ku!!

    ReplyDelete